Qshops Keurmerk Gezien op RTL4
9.6
485 beoordelingen
MP2 denkt mee met de bestelde producten en adviseert. De bestelling wordt snel en netjes geleverd, track en trace code wordt gestuurd zodat de zending te volgen is. Een aanrader!Zenkei BV uit Sittard op 03-08-2018
Keurig gebeld dat het product niet op voorraad was en verwachtte bezorgtijd vermeld. na akkoord toch nog eerder binnen gekregen. kortom prima ervaring!Ricardo uit Lelystad op 10-07-2018

Aanbiedingen

Thuisnetwerk aanleggen

Daar we regelmatig de vraag krijgen "Wat heb ik nodig voor een thuisnetwerk?" hebben we een korte uitleg gemaakt.

Veel mensen willen overstappen op CAT6 of gelijk in een nieuwe woning een CAT6 netwerk aanleggen.
Dit kan eenvoudig door een soepele kabel van bijv. de meterkast naar de zolder te trekken en daar aan beide uiteinden een RJ45 connector te plaatsen.
Deze kan u dan direct aansluiten op PC / printer / router / switch.

De meesten willen het echter direct netjes hebben en kiezen per kamer waar er internet moet komen voor een wandcontactdoos, inbouw of opbouw.
Deze dozen zijn voorzien van een LSA strook zoals hier onder afgebeeld. (gebruik binnen Europa altijd de B standaard voor de juiste aansluiting)

Deze LSA stroken kunt u alleen gebruiken in combinatie met stugge kabel! Om de kabel hierop te monteren heeft u de punchdowntool nodig. Voorbeeldfoto's van hoe te monteren staan bij deze tool afgebeeld.

De meest gemaakte fout is dat men aan de andere kant in bijv. de meterkast connectors gaat plaatsen. Deze bestaan wel voor stugge kabel, maar worden door ons niet geadviseerd omdat dit geen solide verbinding geeft.
Het beste wat u in de meterkast kan plaatsen is een klein patchpanel, ook deze bevatten LSA stroken en kan u ook hier de kabel snel en goed monteren zonder verlies van snelheid.
Vervolgens neemt u korte kant en klare patchkabeltjes om de poortjes aan te sluiten op een gigabit switch. Vergeet u niet om iets langere kant en klare patchkabels te bestellen voor  naar de Gigabit netwerkkaart op de PC / laptop / printer naar wandcontactdoos. Als het slechts om 1 of 2 kabels gaat kunt u uiteraard ook een wandcontactdoos plaatsen ipv een patchpanel.

In onderstaand schema ziet u hoe uw netwerk er dan uitziet.

 


Voorbeeldlijstje om snel te kunnen bestellen CAT6

UTP CAT6 netwerk kabel stug

Digitus Wandcontactdoos CAT6 2x utp afgeschermd LSA opbouw
Digitus Wandcontactdoos CAT6 2x utp afgeschermd LSA inbouw

LSA punch down tool met schaar (dogger)

Desktop Patch Panel CAT6 volledig afgeschermd

CAT6 kant en klare patchkabels

DN-8007C1 Gigabit N-Way Switch 5 poorts Desktop model
DN-8006C Digitus Gigabit N-Way Switch 8 poorten Desktop model

Gigabit netwerkkaarten

Indien u het heel netjes weg gewerkt wil hebben in de meterkast hebben we ook 10 inch patchkastjes met alle bij behorende accesoires.