Qshops Keurmerk Gezien op RTL4
9.8
490 beoordelingen
Netjes van tevoren gebeld door een latere dag van leveren. Ook werd een wijziging van mijn bestelling op het laatste moment mog gped doorgevoerd. Top!Mark van de Kerkhof uit Helmond op 14-02-2019
Toppers!Tjapco op 20-11-2018

Aanbiedingen

plastic optical fiber in huis

Glasvezel netwerken (POF) voor woonhuis of kantoor

Plastic Optical Fiber of POF is een glasvezel netwerk oplossing die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in woonhuizen, MKB of kantoor omgeving. Het grote voordeel van een POF netwerk is dat het heel eenvoudig en snel door iedereen is aan te leggen. De glasvezel kabel is bijzonder klein en flexibel en dus eenvoud te verwerken en onzichtbaar weg te werken.

Data kabel met licht

POF netwerk componenten zijn beschikbaar voor Fast Ethernet (10/100) en Gigabit (10/100/1000).

POF heeft een aantal unieke eigenschappen en mogelijkheden ten opzichte van standaard Ethernet netwerken met CAT kabels.

De voordelen van POF zijn:

 

Wat zijn nadelen van een POF netwerk:

 

Een POF netwerk oplossing is een goed alternatief voor een traditionele CAT ethernet netwerk.

LET OP: Op een POF netwerk kunnen (uitgezonderd SFP modules) geen standaard glasvezel componenten of connectoren worden aangesloten.

TIP: Heeft u een vaste netwerk verbinding nodig naar een plek die met standaard CAT kabels niet of slecht is te bereiken dan is POF verbinding met convertors of wandcontactdozen misschien een handige oplossing.

 

Hoe eenvoudig is het om een POF Netwerk aan te leggen?

De basis voor het POF netwerk is de (plastic) glasvezelkabel. De door ons geleverde POF kabel is standaard geschikt voor 1 GB netwerk snelheden en kan worden gebruikt voor afstanden tot max 70m (voor een enkele kabel). De (duplex) fiber kabel bestaat uit twee aders (send & receive).

 POF aan outletdatalight outlet

 

Door de grote hoeveelheid verschillende standaarden en opties bij (CAT) Ethernet netwerken is het soms lastig te bepalen wat de beste keuze is in een bepaalde situatie. Er zijn:

 

Het aanleggen van een CAT netwerk is ook een relatief arbeidsintensief proces.

De verwerking van een POF kabel daarentegen is zeer eenvoudig en overzichtelijk. Er zijn geen stekkers nodig en er is maar  één type kabel.

De kabels zijn zeer flexibel, dun en eenvoudig weg te werken achter of onder bekleding. Ook is de POF kabel eenvoudig in een (bestaande) dekvloer te verwerken. Tevens kan de POF kabel vaak ook nog in een bestaande elektrabuis (met voldoende ruimte) worden getrokken. Hiermee is het heel eenvoudig om  een POF kabel te leiden naar een plafond aansluiting (voor wifi punt) of wandcontactdoos.

 

POF kabel in bochtPOF met stroom kabels

Wanner een POF netwerk wordt aangelegd is het niet noodzakelijk om nieuwe apparatuur aan te schaffen. Omdat de converters en wandcontactdozen een standaard RJ45 aansluiting hebben worden bestaande apparatuur en componenten eenvoudig met een patchkabel aangesloten.

 

Wat heb ik nodig voor een POF netwerk?

Een POF netwerk kan zo goed als gereedschapsloos worden aangelegd.

1 - Een POF kabel. POF kabel is bij ons verkrijgbaar per losse meter en in rollen van 100 of 1000m

2 - Een glasvezel switch. Verschillende switches zijn leverbaar met 6 of 12 POF poorten, managed en un-managed, met extra RJ45 of SFP poorten voor aansluiting van traditionele glasvezel aansluitingen.

POF switch

 

3 - Een glasvezelkabel kan direct worden aangesloten op:

pof outlet 1pof outlet 2POF outlet 3

10/100mbps Wandcontacdoos           10/100/1000 mbps Wandcontactdoos       10/100/1000 mbps Wandcontactdoos met 150mbps access point

 

/POF converter

 

4 - Het enige gereedschap dat wordt gebruikt bij het aanleggen van een POF netwerk is een speciale kabel snijder om de POF kabels in te korten.

POF cutter

 

Hoe eenvoudig het is om een POF (datalight) netwerk aan te leggen tov van een CAT netwerk is te zien in in deze video:

 

TIP: Wanneer er een netwerkaansluiting moet worden gemaakt naar een moeilijk te bereiken plek of wandcontactdoos. Dan kan een POF verbinding soms uitkomst bieden.  

 

POF kabel met converters

 

Samenvattend is een Kunststof glasvezel netwerk (POF) oplossing ideaal voor situaties waar men snel of in lastige situaties, in huis of kantoor, een netwerk wil aanleggen. Ondanks de hogere initiële kosten voor de individuele componenten zal in veel situaties een POF netwerk toch goedkoper uitvallen door de lage installatie kosten.

Vragen over glasvezel netwerken voor thuis? Neem dan contact op met de klanten service 036-5222820 / klantenservice@netwerkproducten.com