Qshops Keurmerk Gezien op RTL4
9.8
489 beoordelingen
Toppers!Tjapco op 20-11-2018
Adviseren kunen ze als de beste en daarom Cat7 kabel op rol en netwerkstekkers besteld, keurig te woord gestaan en bestelling is geleverd zoals overeengekomen! Top service, hier kom ik zeker terug!WiFi Midden Nederland uit Renkum op 26-10-2018

Aanbiedingen

CCA kabel

Wat betekent CCA, Copper Clad Aluminium?

Copper Clad Aluminium (CCA) draad maakt gebruik van een aluminium geleider die is bekleed met een dunne laag koper . De kabel die ervan gemaakt wordt ziet er aan de buitenkant hetzelfde uit als een echte koperen netwerkkabel en voelt ook gelijk. Daarom is het erg moeilijk om het verschil te herkennen.

Nadelen van CCA netwerkkabels zijn o.a.:

Voordeel van deze geleider is dat hij aanzienlijk goedkoper is dan 100% koperen netwerkkabels

Kabeltest

Bij deze test hebben we�gebruik gemaakt van een CCA kabel en een volledig koperen kabel van 30 meter CAT6 SFTP.
De kabeltester die we hier voor gebruikt hebben is de Fluke CableIQ Qualification Tester.
In onderstaande test kunt u zien dat de bovenste kabel CCA niet door de test heen komt en zelfs geen 10 MB haalt. Met deze kabel kan je telefoneren en meer niet.
De onderste kabel is een Digitus kabel uit ons eigen assortiment en zoals u ziet is deze goed en voldoet ook aan de Gigabit standaarden.

�

kabeltest cca

Waar wordt CCA kabel voor gebruikt?

Meestal voor tijdelijke netwerkoplossingen zoals op beurzen, noodschoolgebouwen en andere�tijdelijke projecten. Omdat hier meestal de kosten laag gehouden moeten worden en de kabels na afloop niet meer nodig zijn.
De kabel is duidelijk een stuk goedkoper in aanschaf maar haalt dan ook niet de snelheden die koperen kabels halen.

Hoe kan je zien dat�het een�CCA kabel is?

Dit is eenvoudig te testen door de metalen kern even te verwarmen onder bijvoorbeeld een aansteker. Als de kern na enkele seconden knikt of afbreekt heb je te maken met een CCA kabel.